Україна і світ

ЗСУ зберігають свої позиції на лівому березі Херсонщини – ISW

Упродовж доби українські військові зберегли свої позиції та продовжили бойові дії на східному (лівому) березі Херсонської області.

Зокрема, повідомлення Генштабу ЗСУ підтвердили експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Фото: ISW

Яка ситуація на лівому березі Херсонської області

Американські фахівці, які моніторять ситуацію на фронті, помітили, що російські блогери наразі пишуть про бої в Кринках, що за 30 км на північний схід від Херсона та за 2 км від Дніпра.

Зараз дивляться

Фото: DeepStateMap

Тим часом український військовий оглядач Костянтин Машовець стверджує, що Росія марно намагалася витіснити ЗСУ з району Кринок силами невизначеного батальйону 810 гвардійської окремої морської піхотної бригади (Чорноморського флоту РФ) та передовими частинами 328 полку Повітряно-десантних військ (104 дивізія ПДВ).

За неперевіреною інформацією, РФ намагається посилити своє угруповання Дніпро в районі Кринок підрозділами 328 та 337 полків Повітряно-десантних військ (104 дивізії ПДВ).

До слова, останнім полком російське військове командування планує замінити 177 полк морської піхоти (Каспійської флотилії).

Є версія, що російська армія може намагатися вдосконалити систему та засоби управління угруповання військ Дніпро через численні випадки дружнього вогню, підриви військ РФ на власних мінах та неузгодженість наступальних дій.

Наразі російські блогери скаржаться на ефективну роботу українських дронів та артилерії, що порушують логістику РФ у цьому районі.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Через це у Росії активно критикують військове командування за те, що воно не постачає армії функціональні системи радіоелектронної боротьби.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 648-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: ISW

Фото: 22 ОМБр

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-03 09:42:35