Україна і світ

Знайшли на горищі у тещі: СБУ затримала скандального експрокурора, який був у розшуку

Служба безпеки України затримала у Львові колишнього прокурора, оголошеного у розшук, а також його тещу-адвокатку, яка займалася схемами для ухилянтів.

За даними джерел Української правди у правоохоронних органах, затриманим виявився експрокурор Ростислав Ільницький, який перебував у розшуку за підозрою у підробленні документів.

Чоловік став відомим громадськості після того, як відгуляв весілля, за вартістю орієнтовно $1 млн. Ільницького знайшли на горищі у будинку тещі під час обшуку у її будинку.

Зараз дивляться

Справа експрокурора Ільницького: що відомо

У СБУ повідомили, що під час комплексних заходів на Львівщині затримано організаторку оборудки – місцеву адвокатку. Під час обшуків у її будинку затримано також її зятя, експрокурора, який майже рік перебував у розшуку за підозрою у підробці документів.

— Як свідчать матеріали справи, адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини, – йдеться у повідомленні.

За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до $12 тис. з особи, а загалом вони встигли “заробити” майже пів мільйона доларів США.

Схема фігурантки діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей. Разом зі спільниками жінка сприяла ухилянтам в оновленні військово-облікових даних в держреєстрах, а також забезпечувала фіктивне оформлення групи інвалідності. Це допомагало особам у перетині держкордону.

 

Правоохоронці затримали організаторку схеми під час одержання першої частини коштів у розмірі $3 500. Під час обшуку у жінки у ручній сумочці виявили майже 1,5 млн в гривневому еквіваленті. Окрім цього вилучено й чорнові записи, які підтверджують ведення протиправної діяльності.

На підставі зібраних доказів слідчі Національної поліції повідомили адвокатці про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) КК України.

Фігурантці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. Станом на зараз триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Фото: Українська правда, СБУ

Джерело: СБУ, Українська правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 15:40:07