Україна і світ

Зеленський назвав причини Курської операції, серед них – брак далекобійності

Фото: Офіс президента

Гостра нестача далекобійних ракет, а також плани РФ щодо створення буферної зони змусили Україну думати про альтернативу оборони, і це призвело до операції в Курській області.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News.

Зеленський про причини операціяї у Курській області

– Що стосується далекобійності, саме цей брак далекобійності змусив нас думати про те, яка в нас є альтернатива? І це призвело до операції на Курщині, і, до речі, успішної операції, – наголосив глава держави.

Другим важливим фактором, за його словами, була інформація від української розвідки про те, що РФ планує зробити буферну зону в прикордонні, і навіть Путін про це відкрито заявляв.

Зараз дивляться

– Ми зрозуміли, що вони не зупиняться. Вони зробили прорив на Харківщині, де ми змогли їх зупинити… Після цього з’явився сигнал про підготовку наступу на півночі – Сумщина та Чернігівщина. І для нас це був би дуже серйозний виклик, – пояснив Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Саме тоді, як зауважив преидент, стало зрозуміло, що потрібно випередити ворога, і “провести операцію, щоб буферну зону робили не вони у нас, а ми”.

– Розуміли, що якщо росіяни прорвуть кордон, треба буде довго зупиняти, і не факт, що на це в нас будуть люди і зброя, тому розробили операцію на Курщині. Вона пішла більш успішно, і був застосований план А, хоча розглядали і варіант, що не буде такого успіху, – додав президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 14:16:41