Україна і світ

Завдяки Курській операції РФ зняла з фронту в Україні близько 30 тис. військових – Сирський

Фото: Генштаб ЗСУ

Наступ на Курськ призвів до того, що Росія зняла з фронту в Україні близько 30 тис. військових та перекинула її на цей напрямок.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський на Форумі керівників державних інституцій, у вівторок, 27 серпня. 

Ситуація у Курську: що відомо

– Курська операція відволікла значну кількість військовослужбовців. Наразі ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців вже перекинута на курський напрямок і ця цифра зростає, – сказав він.

Сирський зазначив, що противник намагається знімати частини з інших напрямків. Проте на Покровському напрямку, навпаки, збільшує свої зусилля. 

Зараз дивляться

– Наші воїни роблять все задля безпеки цивільного населення, щодня тривають жорсткі бої, це зона нашої особливої уваги, – наголосив головнокомандувач ЗСУ. 

За словами Сирського, одним із завдань проведення наступальної операції на Курському напрямку якраз і було відволікання значних сил противника з інших напрямків. 

– Насамперед це стосується Покровського, Курахівського напрямків. Звичайно, ворог це розуміє, тому він зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбоєздатніші його частини, – сказав він.

США фіксують перекидання росіянами військ на Курщину

Раніше Факти ICTV розповідали, що Сполучені Штати зафіксували передислокацію певної частини російських військ на територію Курської області, де вже два тижні триває операція ЗСУ.

Речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер зауважив, що Росія зіштовхнулася з труднощами від початку операції українських сил на Курщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також він висловився, що операція Сил оборони “безумовно, продемонструвала креативність і бойову доблесть українців”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 14:16:59