Україна і світ

Затримання Усика в аеропорту Кракова: польські прикордонники пояснили свої дії

Фото: УНІАН

Арешт Усик прокоментувала польська сторона розповівши, чому український боксер Олександр Усик у вівторок, 17 вересня, не зміг потрапити на рейс із Кракова до Салонік.

Арешт Усика: Польські прикордонники про деталі затримання

Як стало відомо, авіаперевізник – компанія Ryinair – не допустив на рейс особу, яка супроводжувала українського спортсмена.

– Справа стосувалася двох громадян України. Один з них не був допущений на рейс, а інший сказав, що без нього не полетить, – розповів речник Карпатського відділу Прикордонної служби Польщі Яцек Міхаловський.

За його словами, в результаті перевізник не допустив обох українців на рейс. Вони втратили статус пасажирів, але не захотіли залишити зону виходу.

– Це спричиняло затримку з вильотом літака, а з огляду на те, що вони не реагували на прохання працівників перевізника про залишення цієї зони, тож згідно з процедурою було викликано прикордонників з групи спецреагування, – додав Міхаловський.

За словами прикордонника, використання кайданків було пов’язано з надмірною жестикуляцією чоловіків.

– Одягання наручників було пов’язано з позою пана, обидва чоловіки багато жестикулювали, оскільки були незадоволені тим, що не полетіли. Тому одягання наручників було повністю запобіжним заходом, в офісних приміщеннях зняття наручників відбулося негайно, – пояснив Міхаловський.

За його словами, з ними було проведено бесіду, до аеропорту прибув також український консул.

– Затримані не отримали жодного покарання, а лише попередження, – підкреслив речник Карпатського відділу Прикордонної служби РП.

Він зауважив, що це не якась виняткова ситуація: такі інциденти трапляються в цьому аеропорту кілька разів на тиждень.

Прикордонник також уточнив, що через цей інцидент літак сполученням Краків-Салонікі вилетів з годинним запізненням.

Своєю чергою у коментарі речниця краківського аеропорту Баліце Наталія Вінсе, повідомила, що після цього інциденту український боксер разом із супроводжуючою особою залишили аеропорт і більше на краківське летовище не поверталися.

Речники Карпатського відділу Прикордонної служби РП й аеропорту Баліце не повідомили, якою була причина недопущення людини, яка супроводжувала Усика, на посадку літака.

Затримання Усика в аеропорту Кракова: що відомо

У вівторок ввечері у соцмережах з’явилися відео на яких видно, як українського боксера Олександра Усика у кайанках виводять з аеропорту.

Тим часом дружина Олександра Усика, Катерина у своєму Instagram повідомила, що з Олександром все нормально і він пізніше все пояснить.

Генконсул України в Кракові терміново виїхав до аеропорту для зʼясування обставин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сам Олександр Усик лаконічно описав ситуацію зі своїм затриманням у польському аеропорту Кракова. За його словами, це було непорозуміння.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 11:55:31