Україна і світ

«Залягти на дно» в Одесі не вдалося — командира «Санту» з «Призрака» викрили і засудили

Про це повідомили у Службі безпеки України та Офісі Генерального прокурора.

У 2014 році чоловік брав участь у масових провокаціях в Одесі, а потім втік до Ростова-на-Дону, звідки виїхав на Луганщину.

Там він приєднався до лав підконтрольних росії бойовиків — незаконного збройного підрозділу «лнр», так званого 14 батальйону територіальної оборони «Призрак», де отримав позивний «Санта».

У рядах бойовиків з червня 2014-го по 2015 рік воював проти українських правоохоронців та військовослужбовців ЗС України, які чинили спротив збройному вторгненню військ рф та бойовиків-колаборантів з числа громадян України.

2014 року поплічник окупантів допомагав рашистам захоплювати місто Голубівка та селище Михайлівка в Луганській області.

Також засуджений брав участь у збройному протистоянні в Лисичанську з метою утримання міста під контролем незаконних збройних формувань рф і захоплення населених пунктів, будівель та інших об’єктів на території Луганської області. Брав участь у бойових діях проти ЗС України в районах Лисичанська та Алчевська.

Завдяки успішному виконанню покладених завдань був призначений командиром роти 14 батальйону терористичного угруповання «Призрак», яке ввійшло до складу 2 армійського корпусу Південного військового округу рф.

Наприкінці 2015 року чоловік вийшов зі складу терористичної організації та виїхав до росії, а згодом повернувся до Одеси, де намагався «залягти на дно» й уникнути правосуддя.

У серпні 2023 року «Санту» затримали контррозвідники Служби безпеки України.

Під час обшуків за місцями перебування затриманого виявлено фото та інші докази його перебування у лавах терористів «лнр».

За участь у терористичній організації чоловіка засудили до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform повідомляла, що в Харкові викрили схему втечі ухилянтів шляхом укладання фіктивних шлюбів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-02 19:12:55