Україна і світ

Законопроєкт про мобілізацію в Україні – Зеленський пояснив, що буде далі

Фото: Факти ICTV

Народні депутати мають працювати над законопроєктом про мобілізацію в Україні, а тоді дати відповідь суспільству на запитання, що буде далі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час великої пресконференції 25 лютого 2024 року.

Зараз дивляться

Законопроєкт про мобілізацію

– Що стосується закону: в самому запитанні всі складнощі все сказали – 3 тис. поправок. Нехай депутати працюють, і потім відповідають країні, що буде далі, – наголосив президент України.

На що розраховує Україна

Водночас глава держави пояснив, що без отримання американської допомоги Україні буде ослабленою на полі бою, тоді складно спрогнозувати, як розвиватимуться події.

– На що ми розраховуємо? Коли ми говоримо про американську допомогу, то ви повинні зрозуміти, що це питання не фінансового резерву, а зброї. У більшості – це зброя. Ви розумієте, який буде результат, ми будемо послабленими на полі бою. І тоді не можу вам сказати, що буде, – пояснив Зеленський.

Україна знайде гроші, але не таку кількість зброї

Україна готова шукати інші можливості, щоб знайти гроші, але без США не вдасться отримати необхідну кількість зброї, пояснив Володимир Зеленський.

– Тут немає резерву: в нас є зброя, яка є. Ми шукатимемо іншу можливості, купувати зброю, брати додаткові гроші й кредити, тиснути на партнерів, десь дуже сильно просити. Це питання конкретних пакетів зброї, наповнення захисту нашої держави.

$1,5 млрд коштує, наприклад, система Patriot. Так, але ви їх не купите без США. Це вам і відповідь. Можна посилити протиповітряну оборону України без США? Ні. Відповідних систем у світі немає. У світі є альтернативи в низькій кількості, дуже маленькі. Гроші ми знайдемо, але ми не знайдемо таку кількість зброї, – стверджує глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-25 19:06:58