Україна і світ

З російського полону на останньому обміні повернулися 34 бійці Азову — Прокопенко

18 жовтня під час обміну військовополоненими російська сторона передала України 34 бійців бригади Нацгвардії Азов.

Про це у соцмережах повідомив командир бригади Денис Прокопенко.

Повернення азовців з полону

За словами командира, ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь у 2022 році. І тоді за наказом вийшли з території заводу Азовсталь та на довгі два з половиною роки потрапили у полон до росіян.

– Завдяки бійцям Маріупольського гарнізону Україна витримала перший удар навесні 2022 року. Я вітаю вас на рідній землі та дякую вам за вашу стійкість та вірність Батьківщині. Особовий склад бригади з нетерпінням чекав на кожного з вас та робив все можливе, щоб поповнити обмінний фонд полоненими росіянами, – наголосив Денис Прокопенко.

Командир бригади подякував президенту Володимиру Зеленському, Міністерству внутрішніх справ, СБУ, Головному управлінню розвідки Міноборони та Асоціації родин захисників Азовсталі за складну роботу з повернення полонених азовців до України.

Денис Прокопенко зауважив, що все частіше в рамках обмінів полоненими додому повертаються бійці Азову. Проте у російських в’язницях залишаються ще майже 900 військовослужбовців Азову.

Обмін полоненими 18 жовтня 2024

Нагадаємо, що у ніч з 18 на 19 жовтня Україна та РФ провели черговий обмін військовополоненими – 95 на 95. Серед українців, яких Росія віддала Україні є ті, кого у РФ засудили до довічного ув’язнення. Серед обміняних є боєць Азову Сергій Алєксєєвич.

За словами президента Зеленського, з полону додому повернулися воїни, які захищали Маріуполь, обороняли Донецьку, Луганську, Харківську, Київську, Чернігівську та Херсонську області. Варто зауважити, що обмін відбувся за посередництва ОАЕ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Цей 58-й обмін військовополоненими з початку повномасштабної війни. За цей час Україні вдалося повернути додому 3 767 людей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 10:36:04