Львівський портал

З окупованої Херсонщини евакуювали підлітка з родиною

Із тимчасового окупованої громади Херсонщини на підконтрольну територію вдалося повернути підлітка з родиною. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«“Save Ukraine” – ви неймовірні. Завдяки їхній титанічній роботі ділюсь ще однією гарною новиною. Волонтери допомогли евакуюватися із тимчасового окупованої громади Херсонщини 16-річному юнаку та його родині», – йдеться у повідомленні.

За словами Прокудіна, юнак та його родина зараз у безпеці, про них турбуються лікарі та психологи, які допомагають оговтатися від пережитого та адаптуватися на новому місці.

За інформацією засновника і керівника благодійної організації Save Ukraine Миколи Кулеби, волонтерам вже вдалося повернути в Україну 301 дитину. Проте ще тисячі українських дітей і досі залишаються в окупації або на території Росії.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 2 травня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Нагадаємо, що 1 травня з окупованої частини Херсонської області вдалося повернути ще трьох дітей. Це 11-річна дівчинка, яка залишилася без нагляду дорослих, а також двоє хлопчиків віком 9 та 13 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-02 11:43:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин