Львівський портал

Мінекономіки скасовує наказ про бронювання працівників Glovo, Visa та Favbet

Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників Glovo, Favbet Tech та інших. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу», – зазначила Свириденко.

Вона пояснила, що компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Там їх визнали критично важливим на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості по ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами «Дія.Сіті».

Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб ЗСУ для перевірки. На основі рішення Генштабу, списки опрацьовуються Мінекономіки. Якщо правових підстав для відмови немає, ухвалюється рішення про бронювання працівників.

«Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів – законне право бізнесу і можливість для країни у такий важкий час підтримувати нашу економіку податками й зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо у такий важкий час», – підсумувала вона.

Нагадаємо, Кабінет міністрів забронював військовозобов’язаних працівників компаній Glovo, Visa, Favbet Tech на період мобілізації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 15:14:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин