Україна і світ

З мого дому двох синів забрали: в РФ жінки обурюються через мобілізацію

Рішення Кремля про часткову мобілізацію в РФ спровокувало невдоволення серед росіян. Мешканці Росії протестують, масово тікають із країни та підпалюють військкомати.

Доказом невдоволення населення РФ є відеозапис, оприлюднений російським кінорежисером Кантеміром Балаговим. Відео, ймовірно, зняли в Кабардино-Балкарії, що входить до складу Північно-Кавказького федерального округу РФ.

На цьому запису військовий комісар намагається пояснити жінкам, що зібралися в якомусь залі, чому їхніх чоловіків та синів відправляють на війну проти України.

Судячи із запису, росіянки не хочуть цього. Одна з жінок почала сперечатися з військовим комісаром.

– З мого дому двох синів забрали. Навіщо? – запитала жінка.

Військовий, який перебував у той момент на сцені, ймовірно, якогось дому культури, відповів, що нічого не знає про цей випадок. Військовий комісар запевнив, що відправив би на війну і свого сина, але той за “щасливим збігом обставин” мобілізації “не підлягає”.

– Мій син, я б його теж відправив, але він не підлягає (мобілізації, – Ред.), – заявив він.

Після цих слів, люди, які перебували в залі, почали масово обурюватися.

Як відомо, 21 вересня кремлівський диктатор Володимир Путін оголосив про проведення часткової мобілізації в Росії. Міноборони РФ планує мобілізувати “300 тис. резервістів”.

Однак мобілізація спровокували протести в російських містах. А на кордонах із сусідніми країнами вишикувалися довжелезні черги авто росіян, які хочуть втекти з країни (зокрема, на кордоні РФ з Фінляндією, Грузією, Казахстаном та Монголією). Є й випадки підпалення військкоматів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як відомо, Держдума РФ схвалила поправки до російського Кримінального кодексу. Поправки, зокрема, передбачають до 3 років колонії за відмову від участі в бойових діях, а якщо це спричинило тяжкі наслідки – до 10 років.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-23 16:06:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин