Україна і світ

Яке свято 4 вересня та чому варто уникати конфліктів


У середу, 4 вересня, відзначається День митного брокера в Україні, Всесвітній день тхеквондо, Всесвітній день сексуального здоров’я та Глобальний день пошуку талантів.

Православна церква сьогодні вшановує пам’ять священномученика Вавили, єпископа Антіохії.

Яке сьогодні свято – 4 вересня 2024 року

4 вересня у церковному календарі – день пам’яті священномученика Вавили. Він став єпископом сирійської Антіохії у 237 році і правив там протягом 13 років.

Зараз дивляться

Імператор Декій, який ненавидів християн, наказав 250 року ув’язнити Вавилу, а потім убити його мечем. Перед смертю мученик просив, щоб разом з його тілом поховали і кайдани, які він носив з любові до Христа.

Після смерті Вавили християни збудували церкву, в якій зберігали його святі мощі до 351 року. Згодом їх перенесли до нової церкви в передмісті Антіохії Дафне, яка розташована неподалік поганської святині Аполлона. Під час перенесення мощей грім ударив у святиню Аполлона, перетворивши її на купу попелу.

Який сьогодні, 4 вересня 2024, день в Україні

4 вересня в Україні відзначається День митного брокера. Саме цього дня 1992 року Державний митний комітет України затвердив перший нормативно-правовий документ про діяльність цих фахівців.

Митні брокери відіграють важливу роль у зовнішньоекономічній діяльності, допомагаючи підприємствам з митним оформленням товарів у разі їх перевезення через кордон.

Хто святкує день ангела 4 вересня

Іменини сьогодні відзначають Василь, Григорій, Іван, Митрофан, Михайло, Мойсей, Микола, Олександр, Опанас, Павло, Петро, Симон і Олена.

Що не можна робити 4 вересня 2024 року

Цього дня не можна давати гроші в борг – це до фінансових проблем. Не можна сваритися і з’ясовувати стосунки – конфлікт затягнеться. Не варто відмовляти у допомозі іншим. Також 4 вересня не рекомендується розводити багаття – може початися пожежа.

Що можна робити сьогодні

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В день святого Вавили селяни починали збирати на городі урожай цибулі. Також вони ремонтували та чистили садовий і городній інвентар, щоб він був готовий до наступного сезону. Святому Вавилу сьогодні молилися про здоров’я домашньої худоби.

Народні прикмети на 4 вересня 2024

  • Вранці йде дощ – зима буде сніжною.
  • Багато ягід на горобині – до морозної зими.
  • Ранковий туман віщує сонячний і погожий день.
  • Лелеки ще не полетіли на зимівлю – до теплої осені і затяжного бабиного літа.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 05:34:53