Україна і світ

Як зробити яблучний сидр: рецепт в домашніх умовах

Сидр – надзвичайно смачний літній напій, який зазвичай готують з яблук. Також є рецепти на основі груш, але такий напій називають перрі.

Готується сидр шляхом бродіння – натуральним способом або з додаванням дріжджів. Сидр натурального бродіння готується довго та потребує спеціального температурного режиму. Тому зазвичай напій готують з дріжджами.

Як зробити яблучний сидр з додаванням дріжджів в домашніх умовах – читайте в нашому матеріалі.

Яблучний сидр – покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • Яблука – 4 кг.
  • Дріжджі пресовані – 6 г.
  • Цукор – 4 ст. л.

Як готувати:

Фото: Unsplash

Спершу потрібно ретельно помити та почистити яблука, видаливши усе насіння. Потім наріжте яблука на невеликі шматочки та відправте у соковичавлювач.

Якщо сік вийшов дуже густий, додайте склянку води та перелийте рідину в банку.

До соку додайте 4 ст.л яблучної мʼякоті (вона залишиться в соковичавлювачі), цукор та дріжджі. Ретельно перемішайте рідину та накрийте банку марлею, складеною в кілька разів.

Залиште банку з соком в темному місці на 24 години.

Через день натягніть та закріпіть на горлечко банки гумову рукавичку, попередньо зробивши в ній маленьку дірочку.

Через 2-3 дні рукавичка повинна надутися, а потім здутися і впасти. Після цього банку потрібно закрити капроновою кришкою та  поставити на 2-3 тижні в темне місце.

По закінченню часу потрібно процідити напій та розлити по пляшках. Поставте сидр в холодильник на кілька годин та насолоджуйтесь смаком!

Зберігати напій потрібно при температурі 7-10°C.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-20 17:04:16