Україна і світ

Як зробити ідентифікаційний код дитини онлайн: куди звертатися та документи

Ідентифікаційний код – довідка, у якій вказано обліковий номер платника податків. Його присвоює Державна податкова служба України. Як батькам отримати ідентифікаційний код дитини – читайте в нашому матеріалі.

Ідентифікаційний код: коли він потрібен

Ідентифікаційний код дитині потрібен для:

  • оформлення паспорта з 14 або 16 років;
  • вступу до ЗВО чи іншого навчального закладу;
  • отримання аліментів;
  • отримання призів на змаганнях;
  • отримання спадщини;
  • прийняття в дар майна;
  • прийняття спонсорської допомоги тощо.

Час отримання ідентифікаційного коду не обмежений законодавчо. Його можна отримати одразу після народження дитини. Так він точно буде готовий, коли знадобиться.

Зараз дивляться

Як отримати ідентифікаційний код для дитини: куди звертатися

Для того, щоб отримати ідентифікаційний код для дитини, громадянам України необхідно звернутися до контролюючого органу ДПС за своєю податковою адресою чи місцем проживання. Люди, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання або не мають постійного місця проживання в Україні, можуть звернутися до будь-якого контролюючого органу.

Подати документи можна і в електронній формі. Для цього необхідно надати фіскальному органу облікову картку фізичної особи (картку платника податків за формою № 1ДР) за допомогою інформаційно-телекомунікаційної системи. Зробити це можна через Електронний кабінет або через офіційний вебпортал ДПС.

Вхід до особистого кабінету Електронного кабінету здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів.

Для кращого розуміння порядку дій в Електронному кабінеті, користувачі можуть скористатися режимом Допомога.

Також отримати ідентифікаційний код дитині можна в межах реалізації експериментального проєкту єМалятко. На бажання батьків дитини чи одного з них, можна одразу здійснювати реєстрацію дитини у Державному реєстрі під час реєстрації її народження.

Які документи необхідні

Для того, щоб отримати ідентифікаційний код дитині, необхідні:

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
  1.  Заява з документом, що посвідчує особу. Він має містити ПІБ, дату та місце народження неповнолітньої особи, для якої буде видано ідентифікаційний код.
  2. Паспорти батьків або одного з батьків чи усиновителя, опікуна, піклувальника.
  3. Свідоцтво про народження дитини.

Облікові картки за формою №1ДР подаються одним із батьків, якщо дитині не виповнилося 14 років, за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків.

Ідентифікаційний код видається протягом трьох робочих днів з дня звернення.

Документи, Паспорт

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-20 18:28:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин