Україна і світ

Поразка України обійдеться Заходу в трильйони доларів – британський ексміністр

Поразка України у війні з Росією обійдеться Заходу в трильйони доларів під час нової холодної війни.

З таким твердженням у журналі The House Magazine виступив колишній міністр у справах Збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі, слова якого наводить The Telegraph.

Ціна поразки України для Заходу

Гіппі прокоментував нещодавні пакети військової допомоги для України від США і Британії. На його думку, у майбутньому для потреб України буде потрібно “більше пакетів допомоги, подібних до тих, що були представлені цього тижня, будуть необхідні”, оскільки ця війна ведеться за “безпеку в усьому європейсько-атлантичному регіоні”.

– Патова ситуація або, не дай бог, поразка України обіцяє нову холодну війну, яка триватиме десятиліття і обійдеться в трильйони доларів, – сказав він.

Гіппі додав, що останній пакет допомоги від США не зможе “негайно переломити ситуацію, дозволивши українцям перейти в остаточний наступ, що принесе швидку і повну перемогу”.

Однак, за його оцінкою, з цим “величезним припливом західної підтримки” світ побачить, як стабілізуються лінії фронту.

– І хоча бої будуть запеклими, я не очікую, що цього року будуть втрачені значні території, – сказав він.

За його словами, українські бригади мають бути навчені “складним маневрам, які синхронізують їхній рух з артилерійським вогнем, підтримкою з повітря і всім іншим, що може бути кинуто на росіян”.

При цьому, за оцінкою Гіппі, українські захисники навряд чи будуть готові перемогти росіян до 2025 або навіть 2026 року.

Довідково. Джеймс Гіппі, колишній військовий, пішов у відставку зі своєї посади в уряді минулого місяця після того, як закликав збільшити частку ВВП, що витрачається на оборону, на тлі побоювань з приводу потужності британських збройних сил.

Відтоді прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак взяв на себе зобов’язання збільшити витрати на оборону до 2,5 відсотка ВВП до 2030 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: 37 окрема бригада морської піхоти

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 18:57:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин