Україна і світ

Як приготувати щуку, щоб вона була соковитою: простий рецепт


Ми знаємо, як приготувати щуку, щоб вона була соковитою. Секрет – в правильному маринуванні та попередньому вимочуванні у солоно-кислому розчині.

Як приготувати щуку: рецепт

Щодо спецій, можна експериментувати або скористатися готовими спеціями для риби.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

Зараз дивляться
  • щука – 1 шт. (приблизно 1,400 кг)
  • лимон – 6-7 кружалець
  • сметана (жирна), майонез чи оливкова олія – 3 ст. л.
  • суміш спецій: сіль, чорний мелений перець, паприка, коріандр, італійські трави – 1-1,5 ст. л.

Як приготувати щуку смачно і просто покроково:

  1. Щука риба така, що іноді, залежно від того, де була виловлена, може мати специфічний запас. Якщо він є, почнімо з простого розсолу: розчинюємо 2 ст. л. солі та 2 ст. л. оцту 9% чи яблучного в 1 л води. Замочуємо випотрошену та почищену щуку на 15-20 хвилин. Потім рибу гарно промиваємо холодною водою. Це не тільки допоможе усунути запах, а й забезпечить ніжність готової страви.
  2. До сметани, майонезу чи олії додаємо усі спеції та гарно перемішуємо.
  3. На рибині робимо поперечні надрізи, а потім добре натираємо її приготованим маринадом.
  4. У середину щуки кладемо кружальця лимона.
  5. Загортаємо щуку у фольгу, ретельно закривши всі краї, щоб під час запікання не витікав сік. Потім поміщаємо у холодильник маринуватися на 1 годину.
  6. Запікаємо рибу у духовці за 190 градусів близько 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення запікання, фольгу знімаємо, щоб щука гарно підрум’янилася.

Як приготувати щуку у духовці ми вже знаємо. Але, за бажанням, тушку щуки можна нарізати на шматки, замаринувати, а потім запанірувати у борошні та обсмажити на олії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 14:34:35