Україна і світ

Як приготувати качку в духовці: секрети та детальний рецепт

Рум’яна, соковита та апетитна – ось якою вийде у вас запечена качка, за запропонованим нами рецептом!

Основний секрет приготування – мед і не тільки.

Отже, як приготувати качку в духовці та що додати, щоб вийшла соковитою – читайте в матеріалі.

Купуйте виключно свіжу птицю! Якщо качка пахне кисло, вона найімовірніше не свіжа. Домашня птиця значно жирніша за магазинну. Тож варто перед приготуванням зрізати зайвий жир.

Як визначити свіжіть качки при купівлі? Зверніть увагу на шкірку – ідеально, коли вона жовтувата, злегка блискуча, пружна і, що дуже важливо – не липка. Саме м’ясо повинно мати червонуватий колір.

Як запекти качку в духовці

Інгредієнти:

  • качка вагою 2,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • вино біле сухе – 200 мл
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • мед – 1 ст. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • чебрець – 1 ч. л.

Качка в духовці: рецепт покроково

  1. Качку гарно миємо холодною водою та злегка обсушуємо.
  2. Цибулю чистимо та натираємо на грубій тертці. Додаємо вино, мед, сіль, перець, хмелі-сунелі та чебрець.
  3. Отриманою сумішшю натираємо качку і залишаємо маринуватися за кімнатної температури на 2 години. Потім поміщаємо у холодильник на 4-7 годин.
  4. Дістаємо качку, прибираємо зайвий маринад. Фаршируємо її нарізаними скибками яблук.
  5. Качку фаршировану яблуками викладаємо у рукав для запікання та поміщаємо на деко.
  6. Запікаємо у духовці за 190 °С близько 1 години 30 хвилин. За 15 хвилин до закінчення приготування рукав розрізаємо і запікаємо до приємного золотавого кольору.

Запечена качка за перевіреним часом рецептом готова. Подаємо гарячою. Смачного святкування!

Джерело: smachno

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-13 17:15:17