Україна і світ

Як приготувати гіркий перець з медом і оцтом: рецепт на зиму


Гіркий перець з медом і оцтом – ідеальне рішення для тих, хто любить гострі закуски з пікантним поєднанням смаків.

Приготуйте за цим рецептом і ви отримаєте чудову заготівлю на зиму, яку можна буде подати до найрізноманітніших страв.

Гіркий перець з медом і оцтом на зиму

Гіркий перець може викликати подразнення шкіри, тому під час роботи з ним, варто використовувати рукавички.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • гіркий перець (можна різних кольорів) – 2 кг
  • мед рідкий (квітковий чи липовий, гречаний не підійде) – 4 ст. л.
  • вода кип’ячена – 500 мл
  • оцет столовий 9% – 0,5 л
  • сіль кам’яна – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • спеції (чорний перець горошком, лавровий лист, гвоздика) – до вашого смаку

Як приготувати гіркий перець з медом і оцтом покроково:

  • Банки миємо та стерилізуємо разом з кришками.
  • Перець миємо та обсушуємо. Хвостики перцю можна залишити – вони надають заготівлі приємного вигляду і зручні при подачі.
  • Для маринаду в каструлі змішуємо воду, мед, оцет, сіль і цукор. Додаємо спеції. Доводимо маринад до кипіння і варимо до розчинення солі, цукру та меду.
  • Перець викладаємо у банки та заливаємо його гарячим маринадом.
  • Банки з гірким перцем з медом і оцтом відразу закатуємо, перевертаємо та укутуємо. Залишаємо на 24-36 годин, а потім переносимо на зберігання.

Закуска буде готова до вживання вже через 2 тижні, але чим довше вона настоюється, тим насиченішим стає її смак.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-28 12:15:00