Україна і світ

Як кілер із аніме: кореянку Кім Єджі прозвали іконою стилю Олімпіади-2024 – хто вона така

Спортсменка із Південної Кореї Кім Єджі підкорила серця олімпійських фанатів з усього світу, коли завоювала срібну медаль у стрільбі з 10-метрової дистанції на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Для 31-річної Кім це перша Олімпіада в історії, на якій вона вдало дебютувала з медаллю. Вона показала результат у 241,3 очка, перевершивши попередній олімпійський рекорд – 240,3 очка, встановлений на минулих Іграх у Токіо.

Безперечно, вболівальників вразили її навички, але захват від спортсменки у соціальних мережах найбільше висловлювали через її стиль та спокійну та дещо холодну поведінку під час змагань.

Зараз дивляться

Як Кім Єджі стала вірусною сенсацією мережі

Хоча олімпійські вболівальники із задоволенням спостерігали за стрілецькими навичками Кім, саме її стиль на змаганнях найбільше привернув увагу.

Чорна вітровка Fila, кепка, пірсинг, каблучки, плюшевий слоник на поясі – ось весь образ корейської спортсменки Кім Єджі на Іграх-2024 у Парижі. Низка ЗМІ, зокрема Eurosport, писало, що іграшка належить її п’ятирічній доньці.

Ще одним нюансом її образу – були окуляри, які нагадували окуляри кілера з аніме. Так, у мережі її прозвали іконою стилю та ультромодною вбивцею з кіберпанк-фільмів.

— Вона навіть не може відреагувати на те, що вона найкраща у світі, тому що вона занадто незворушна і загадкова, – пишуть користувачі під одним із відео з Кім.

А американський журнал GQ назвав срібну призерку Парижа “найхолоднішою зіркою цьогорічних Ігор”, описавши її як “ультрасучасну фантастичну вбивцю у спортивному одязі”.

Кім Єджі: що відомо про спортсменку

Про Кім мережа дізналася після численних публікацій та фото з нею з Олімпійських ігор у Парижі та відео з Кубка світу зі стрільби у Баку.

Встановлюючи новий світовий рекорд, Кім Єджі мала незворушний вигляд – тоді її образ доповнила одягнена задом наперед кепка Nike.

Кім Єджі народилася у 1992 році у корейському місті Даньян. Вперше взяла участь у чемпіонаті світу у 2010 році, завоювавши бронзу у змаганні юніорів.

Цьогоріч кореянка провела надзвичайно успішний сезон, здобувши бронзову медаль на Кубку світу у Мюнхені у стрільбі з пістолета на 25 м, потім у Баку золото у стрільбі з пістолета на 25 м та срібло у стрільбі з пневматичного пістолета на 10 м.

Південнокорейська спортсменка також виграла срібну медаль на Чемпіонаті Азії 2024 року в Джакарті.

Олімпійські ігри, Південна Корея

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 19:44:06