Україна і світ

Яблучний джем на зиму: простий рецепт з секретною порадою


Багато господинь варять щосезону яблучний джем на зиму. Він ідеально підходить для намазування на хліб чи хрусткі тости, слугувати начинкою для рогаликів, пиріжків та пирогів.

До того ж ми впевнені, що наша солодка заготівля не містить жодних штучних добавок чи консервантів.

Як зробити яблучний джем на зиму та що додати для неймовірного смаку – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Як готувати яблучний джем на зиму

Щоб надати джему більш насиченого смаку та аромату, можна додати до нього льодяники (дюшес, лимонні або м’ятні). Для цього на запропоновану кількість інгредієнтів достатньо буде 100 г цукерок. Додаємо їх тоді, коли в останнє всипаємо цукор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • яблука – 2 кг
  • цукор – 1,5 кг

Як приготувати на зиму яблучний джем покроково:

  1. Яблука гарно миємо та нарізаємо разом зі шкіркою, попередньо видаливши серцевину. Якщо у вас є яблука різних сортів – це навіть краще, адже поєднання смаків зробить десерт ще цікавішим. Яблука повинні бути стиглими та соковитими, адже від цього залежить смак.
  2. Нарізані яблука перекладаємо в глибоку каструлю та засипаємо цукром (1 кг). Залишаємо їх на 5 годин, щоб вони гарно пустили сік. Якщо у вас немає стільки часу, можна залишити їх на ніч і продовжити робити яблучний джем зранку. Це дозволить яблукам краще просочитися цукром і виділити ще більше соку.
  3. Потім ставимо каструлю з яблуками на середній вогонь та гарно перемішуємо. Як тільки джем закипить, зменшуємо вогонь і варимо 45 хвилин, час від часу помішуючи, щоб він не пригорів. Після цього знімаємо каструлю з вогню і даємо трохи охолонути.
  4. Яблучне пюре перебиваємо блендером до стану однорідного стану
  5. Всипаємо до пюре ще 500 г цукру і добре перемішуємо. Після цього знову поміщаємо каструлю на вогонь. Як тільки закипить, варимо 20 хвилин, часто помішуючи.
  6. Гарячий джем з яблук розкладаємо по стерилізованих банках і закатуємо. Потім можна банки перевернути догори дном, накрити ковдрою та залишити на добу-дві.

Яблучний джем на зиму не складний у приготування, а смак – неймовірний! Отже, не гаймо час. Скористаймося цим рецептом, щоб взимку насолоджуватися домашнім смаколиком у будь-який час доби.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 17:28:10