Україна і світ

Хоче знищення України: в ISW пояснили, як Путін використав зустріч із Орбаном

Президент країни-агресорки Володимир Путін використав зустріч із прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном 5 липня для того, щоб виступити проти припинення вогню шляхом переговорів. 

Також російський диктатор бачить остаточне завершення війни у знищенні української державності. 

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз дивляться

Як Путін використав зустріч з Орбаном: аналіз ISW

Під час спільної пресконференції з Орбаном Путін відкинув можливість припинення вогню шляхом переговорів, відступивши від своєї удаваної зацікавленості в них.  

Президент країни-агресорки сказав, що угода між Росією та Україною не повинна призвести до тимчасового припинення вогню, оскільки це нібито дозволить Україні перегрупуватися і переозброїтися.

Натомість Росія, за його словами, виступає за повне і остаточне припинення війни. 

Путін прагне знищення української державності

У звіті Інституту вивчення війни наголошується, що Путін не хоче погоджуватися ні на що інше, окрім знищення української державності та ідентичності. Про це свідчать його висловлювання та вимоги. 

Путін вимагає здачі значної частини території та населення України під російську окупацію та військової капітуляції України перед початком будь-яких переговорів. 

Також під час пресконференції 5 липня Путін закликав до повного виведення українських військ з “Донбасу і Новоросії” як передумови припинення війни. 

На думку експертів ISW, Путін у випадку капітуляції України, найімовірніше, повалить український уряд і замінить його проросійським. 

Аналітики Інституту вивчення війни наголошують, що контрнаступальні операції України та звільнення оперативно важливих територій залишаються найефективнішим методом, щоб підірвати впевненість Путіна щодо його бажаної мети у війні проти України. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже 864-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-06 15:50:05