Україна і світ

Хоче посилити владу: Кадиров вербує бойовиків “ДНР” до лав своєї армії

Голова Чечні Рамзан Кадиров почав вербувати бойовиків “ДНР” до лав своєї армії, аби посилити владу.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

– Вплив Кадирова на тимчасово окупованих територіях зростає й фактично тимчасово окуповані райони Донецької області віддані йому під управління. Саме його бойовики “забезпечують порядок”, а саме здійснюють репресії в захоплених містах.

Кадировці грабують регіон, адже це плата Кремля за їх лояльність. В регіон постійно приїжджають “депутати” з Ахмату, а на місцях назначаються чиновники з погодження самого Кадирова, – йдеться у повідомленні. 

Як пише ЦНС, понад 300 кадіїв (судді, які застосовують закони шаріату) та імамів планують пройти підготовку і відправитися в Україну. 

Зараз дивляться

Зазначаеться, що присутність чеченських угруповань в Україні може свідчити про те, що Кадиров планує аби чеченські сили виконували основну функцію управління на окупованих територіях.

– Тепер же Денис Пушилін, який формально виконує роль керівника на захоплених районах Донеччини, погодив “підготовку” бойовиків “ДНР” в університеті спецназу в Ічкерії, – повідомляють у ЦНС.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 19 лютого Рамзан Кадиров заявив, що “всерйоз планує” створити власну приватну військову компанію на кшталт ПВК Вагнера Євгена Пригожина.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-06 18:56:27