Україна і світ

Хідео Кодзіма подивився документальний фільм 20 днів у Маріуполі

Японський геймдизайнер Хідео Кодзіма подивився документальний фільм 20 днів у Маріуполі про війну в Україні. Легенда ігрової індустрії зазначив, що фразу одного з наших репортерів він не може забути.

Хідео Кодзіма поділився враженнями про український фільм про війну

Так, свої думки щодо першого оскароносного українського фільму про війну дизайнер опублікував у Twitter (X).

Хідео назвав нашу війну нескінченною і зазначив, що деякі слова одного з журналістів у фільмі його особливо вразили – він не може їх забути.

Зараз дивляться

– У цьому документальному фільмі зафіксовано відчай протягом 20 днів, починаючи з моменту вторгнення Росії в Україну і закінчуючи евакуацією з Маріуполя. Відрізані від зовнішнього світу, без телефонів та інтернету, вони показують реальність нескінченної війни. Фільм кидає виклик істинному значенню журналістики і природі війни для тих із нас, хто не звертає уваги на лавину фальшивих новин у соціальних мережах. Війни не починаються з вибухів, вони починаються з тиші – ті слова, тихо вимовлені репортером на початку фільму, я не можу забути, – зазначив Кодзіма.

Нагадаємо, що фільм 20 днів у Маріуполі отримав Оскар 2024. Стрічка розповідає про команду журналістів, які на початку повномасштабної війни Росії в Україні були в Маріуполі, де зафільмували перші дні вторгнення в місті.

Українська картина також побила рекорд за переглядами на стримінгових платформах – це стосується Takflix і Volia TV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-28 16:02:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин