Україна і світ

Входить до складу Нацгвардії: в НГУ відповіли на рішення РФ прирівняти Азов до терористів

У Нацгвардії, до складу якої входить полк Азов, назвали рішення влади РФ визнати Азов “терористичною організацією” як спроба виправдати воєнні злочини.

Про це йдеться на сторінці Національної гвардії України у Facebook.

У Нацгвардії нагадали, що російські ЗМІ розповсюджують інформацію про те, що Верховний суд Росії визнав полк Aзов “терористичною організацією” та заборонив її діяльність у країні.

На думку пресслужби Нацгвардії, через власні наративи та пропаганду у своїх та іноземних медіа, держава-агресор прагне зробити Aзов так званим “неонацистським полком”.

– Задля цього РФ постійно вигадує та поширює різні жахливі історії про його діяльність, його воїнів робить об’єктом залякування людей у Росії та світі, а його знищення однією із цілей розпочатої війни, – пояснили у НГУ.

Це робиться Росією, аби віднайти будь-які нові приводи та виправдання для своїх воєнних злочинів, після страти українських військовополонених у Оленівці.

– Однак ініціатори законів, керувалися створеним у власних ЗМІ образом і навіть не розуміли, що йдеться про окремий загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі наголосили, що окремий загін спеціального призначення Aзов входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії.

– Це не окремий “полк”, а структурний підрозділ у складі Національної гвардії України – військового формування в підпорядкуванні Міністерства внутрішніх справ, що створене і на законних підставах функціонує у державі і сьогодні продовжує виконувати бойові завдання із захисту держави.

Нагадаємо, 2 серпня російські ЗМІ поширили інформацію, що Верховний суд РФ визнав полк Азов терористичною організацією та заборонив його діяльність на території Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: НГУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 01:04:15