Україна і світ

Військовим морякам безоплатно надаватимуть допомогу в одному з найкращих медичних закладів Одеси

Українське суспільство всіляко допомагає подолати наслідки кривавої війни, співпереживає і не полишає поранених захисників напризволяще. Тому благодійний фонд ВМС ЗС України та OCSARAT MEDICAL центр підписали меморандум про партнерство. Це якісно та кількісно збільшить можливості з надання реабілітаційної допомоги постраждалим військовим.

— Ми уклали договір про співпрацю, щоб розширити спектр допомоги нашим захисникам, які дістали поранення або професійні хвороби під час бойових дій. Висловлюю подяку партнерам з медичного центру за готовність надати безоплатну допомогу у лікуванні та поверненні до повноцінного життя наших воїнів, — наголосив голова благодійного фонду сприяння розвитку ВМС ЗС України Ігор Тимчук.

OCSARAT MEDICAL оснащений сучасним обладнанням швейцарської компанії STORZ MEDICAL та має змогу лікувати військовим пошкодження суглобів (колінних, гомілковостопних, тазостегнових, плечових, маленьких суглобів рук, ніг), п’яткові шпори, будь-які пошкодження м’язів, включаючи розриви, гематоми, міжхребцеві грижі, розриви зв’язок, міофасциальні синдроми, фантомні болі.

–  Після підписання меморандуму ми очікуємо на  збільшення кількості військових, яким  зможемо допомогти. Зараз у нас проходить лікування чоловік, якого під час виконання бойового завдання, після розриву ворожого снаряда 152 калібру, відкинуло вибуховою хвилею. Осколки порвали йому м’яз і він має фантомний біль. Що таке фантомний біль у його випадку? Торкаєшся легенько і місце дотику аж «загоряється». Пекучий біль, який може проявлятися навіть при ковзанні одягу в районі рубців. Комбінуючи препарати та ударно-хвильову терапію ми знизили больові відчуття на 70%. Це дуже хороший результат, – поділився досвідом лікар-невролог та реабілітолог клініки OCSARAT MEDICAL Микола Гіміш.

Центр ударно-хвильової терапії надає медичну підтримку військовослужбовцям від самого початку широкомасштабної війни. А після підписання меморандуму допомога для військовослужбовців ВМС ЗС України стане більш систематизованою. Чому генеральний директор з командою лікарів вирішили безоплатно допомагати бійцям?

— Це наш вклад у спільну справу перемоги. Це наш фронт. У кожного свій окоп. У солдата — він на фронті, а наш окоп — тут. І ми готові виконувати свій обов’язок, — відповів генеральний директор мережі медичних центрів  OCSARAT MEDICAL Євген Тараско.

Нагадаємо, що в Одесі уже повноцінно функціонує центр психологічної підтримки благодійного фонду ВМС для військовослужбовців та їхніх родин. На жаль, війна триває, і кількість тих, хто потребує реабілітації, зростає.

— У нас збільшується кількість відвідувачів, тому ми плануємо розширювати цей проєкт. Наш наступний крок — створення центру реабілітації. Ми будемо розширювати команду терапевтів. Будемо нарощувати зусилля, щоб допомогти  захисникам, — поділилася  планами на майбутнє виконавча директорка благодійного фонду ВМС ЗСУ, керівник центру психологічної підтримки Алла Бочевар.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Алла Рядинська

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-26 20:19:49