Україна і світ

Вибухи в Саках у Криму 1 березня 2024: що відомо

Фото: Факти ICTV

Завдяки аеродрому Саки в тимчасово окупованому Криму російські війська могли завдавати удари з авіації по важливих об’єктах України та інших цілях.

Вибухи в Саках сьогодні

Військовий експерт і співзасновник благодійної організації Реактивна пошта Павло Нарожний в ефірі телемарафону Єдині новини заявив, що вибухи на аеродромі Саки – це збережені життя українських військових.

– Для мене – це дуже гарна новина. На аеродромі Саки – найбільший біль, який є зараз в нашій армії. Це удари авіації. І я аплодую тим 13 літакам, які були збиті за 13 днів нашими Повітряними силами, які це зробили. Кожен удар і вибух на аеродромі – це збережені життя наших воїнів, – стверджує він.

За словами військового експерта, головне питання полягає не в кількості літаків, які залишилися у росіян, а моральний дух пілотів, які розуміють, що з ними може статися.

Зараз дивляться

– Головне питання насправді не в кількості літаків, а пілотів. Літаків у них доволі багато – приблизно десь 300 Су у них перебуває на зберіганні. Вони законсервовані, застарі моделі. Вони можуть скидати бомби. Але все одно головне питання – це пілоти, моральний дух цих пілотів, які прекрасно розуміють, що буде з ними, – пояснив експерт.

Серія потужних вибухів у Криму прогриміла вдень 1 березня. Зокрема, їх чули у Севастополі, Євпаторії та Саках. Очевидці повідомляли про димову завісу, яка виникла над Севастопольською бухтою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-01 22:16:31