Україна і світ

Варення з йошти на зиму: рецепт приготування

Українські господині завжди славилися своєю майстерністю у приготуванні різноманітних заготовок на зиму.

Традиція робити консервацію нам передається з покоління в покоління, і солодкі заготовки – одні з улюбленіших.

Шеф Євген Клопотенко розкаже, як приготувати варення з йошти на зиму.

Ця ягода, отримана шляхом схрещування смородини з аґрусом у 1970-х роках у Німеччині, відома своїм унікальним кисло-солодким смаком і ніжною текстурою.

Варення з йошти – ідеальний спосіб зберегти цей неповторний смак на зиму.

Регулярне вживання цим чорненьких ягід зміцнює імунітет та забезпечує здоров’я кісток і зубів. Це все завдяки високому вмісту вітаміну С. А ще науково доведено, що йошта сприяє швидкому загоєнню ран і захищає організм від бактерій, вірусів та інфекцій.

Як зробити смачне варення з йошти: поради

  • Завжди використовуємо свіжі, стиглі ягоди для найкращого смаку.
  • Не шкодуємо часу на стерилізацію банок – це запорука довгого зберігання заготівлі.
  • Щоб варення довше залишалося свіжим, зберігаємо його у прохолодному темному місці.

Варення з йошти: рецепт на зиму

Підготовка ягід для варення може зайняти трохи часу, але результат вартий зусиль. Важливо вирішити, чи будете ви відділяти хвостики ягід. Без хвостиків варення буде ніжніше, але їх видалення – процес доволі клопіткий.

Інгредієнти на 900 мл готового варення з йошти:

  • ягоди йошти – 1 кг 200 г
  • цукор – 500 г

Рецепти варення з йошти на зиму покроково:

  1. Ягоди миємо, просушуємо та пересипаємо у миску.
  2. Додаємо до них цукор, злегка перемішуємо і залишаємо на 3-4 години. Ягоди повинні пустити сік. Якщо соку мало, можна залишити ще на 1 годину.
  3. Миску з заготівлею ставимо на вогонь і, періодично помішуючи, доводимо до кипіння. Готуємо варення з йошти близько 50 хвилин. Знімати пінку чи ні, вибір за вами. Це не обовязково.
  4. Гаряче варення розкладаємо у стерилізовані банки та відразу закатуємо стерилізованими кришками.

Як варити варення з йошти ми вже знаємо. Тож не гаймо часу. Усім смачної зими!

Джерело: Євген Клопотенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 11:34:08