Суспільне мовлення

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї: яка ситуація у Львові

Відсьогодні, 23 червня, в Україні діє Єдиний реєстр зброї. Громадяни зможуть отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Також буде спрощена процедура отримання дозволів на зброю, повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Яка ситуація у Львові та що про нововведення кажуть львів’яни, дізнавалося Суспільне.

Фахрудін Шарафмал проживає у Львові. Він вирішив придбати зброю з початком повномасштабного вторгнення. Торік він купив рушницю.

Фахрудін Шарафмал — власник рушниці. Суспільне Львів

“Тоді я дізнався, що в принципі є спрощена процедура отримання зброї. Ми з усіма нашими сусідами, всім будинком, вирішили в один момент податися на отримання зброї. Єдина в принципі доступна помпова рушниця на той момент, її й купив. І в принципі я її купив за 234 долари. Це була найдешевша на той момент помпова рушниця, яка була. Але з завданнями вона справляється на відмінно. Це зброя для захисту будинку”, — каже власник зброї Фахрудін Шарафмал.

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї: яка ситуація у Львові

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї: яка ситуація у Львові. Суспільне Львів

23 червня в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї, що передбачає створення Електронних кабінетів. Відтак, отримати послугу можна буде не виходячи з дому, без відвідування Нацполіції. Про це у Telegram-каналі повідомив керівник МВС Ігор Клименко.

Основними перевагами впровадження ЄРЗ є те, що громадяни зможуть легко отримувати інформацію про свою зареєстровану зброю. Окрім того, завдяки диджиталізації послуг у сфері обігу зброї процедура отримання дозволів буде спрощеною.

Захар Служалий — президент Федерації стрілецького спорту Львівщини та власник магазину зброї. Розповідає, що найвищий попит серед покупців був перед повномасштабним вторгненням Росії.

В Україні запрацював Єдиний реєстр зброї: яка ситуація у Львові

Захар Служалий — власник магазину зброї у Львові. Суспільне Львів

“Зараз, напевно, воно продається більше як самооборона, тому що полювання заборонене. Як такого спрощення немає. Спрощення є в тому, що людина може не в одному місці подаватися на дозвіл, а у різних місцях. Але весь перелік документів який був, такий і залишився”, — пояснює власник магазину зброї Захар Служалий.

За інформацією голови МВС, документи про надання дозволу відтепер подають через: Єдине вікно громадянина, оператора поштового зв’язку, магазин зброї або через особисте звернення до уповноваженого підрозділу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України