Львівський портал

В Польщі кажуть, що близькі до угоди з Україною щодо імпорту збіжжя

Лідер парламентської фракції Польської селянської партії Кшиштоф Пащик заявив, що офіційна Варшава та Київ близькі до угоди про імпорт сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

«Я думаю, що можна буде сьогодні-завтра зробити так, щоб те, що іноді називають транзитом, насправді стало транзитом … Я оптимістично налаштований щодо результатів», – сказав Пащик.

За словами очільника фракції проурядової партії, сторони «близькі до вирішення цих проблем разом у діалозі» напередодні зустрічі міністра сільського господарства Польщі Чеслава Секерського зі своїм українським колегою Миколою Сольським 27 березня в Варшаві та урядів країн 28 березня.

Кшиштоф Пащик додав, що угода між Польщею та Україною має містити чітко визначені якісні та кількісні квоти на продукти, які можуть залишатися на території Польщі.

«Це мета, якої можна досягти», – вважає політик.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що бельгійське головування у Раді ЄС оновило проєкт угоди про продовження безмитної торгівлі з Україною, врахувавши нові обмеження.

Оновлений проєкт частково врахував вимоги Польщі й Франції. За документом, базовий період, який братимуть до уваги, визначаючи обсяги постачань української агропродукції, охоплюватиме не лише 2022 і 2023 роки, а й другу половину 2021 року, коли обсяги українського імпорту були нижчими. Україна виступила проти цієї пропозиції.

25 березня посли ЄС обговорювали оновлення і продовження дії угоди, але не затвердили її. Бельгійське головування відклало затвердження угоди на 27 березня, оскільки багато країн не визначилися з позицією.

Минулого тижня посли теж не змогли затвердити угоду, оскільки узгоджений з Європарламентом текст Польща та Франція вважають недостатнім.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-27 16:44:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин