Львівський портал

У Харкові двоє ремонтників коригували атаки ворога на позиції ЗСУ

У Харкові викрили двох ремонтників, які коригували атаки ворога по позиціях мобільних вогневих груп по знищенню БпЛА. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі Генпрокурора.

За даними слідства, з лютого 2024 року двоє ремонтників з Харкова передавали ворогу інформацію, необхідну для нанесення повітряних атак по обласному центру.

Підозрювані поодинці їздили по Харкову і наближених населених пунктах, приховано збираючи відомості про розташування позицій української армії та техніки. Крім того, вони вишукували по місту мобільні вогневі групи по знищенню безпілотників.

Зібравши необхідну інформацію, один з підозрюваних передавав її в телефонному режимі своєму знайомому, який у 2014 році виїхав до тимчасово окупованого Донецька та служить в армії так званої «днр». Він, у свою чергу, мав передати російським спецслужбам актуальні координати для нанесення ракетних атак та ударів БпЛА.

Правоохоронці викрили чоловіків за місцями їх проживання у Харкові. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

439461948 866941478802020 1749789046213072439 n

Двом громадянам повідомили про підозру. Одному з них інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Іншому – поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Обидва зловмисника перебувають під вартою. Їм загрожує від восьми років тюрми до довічного ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-26 18:07:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин