Україна і світ

в ISW оцінили плани РФ

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що просування військ РФ на Харківщині свідчить, скоріше, про наміри окупантів створити так звану буферну зону вздовж міжнародного кордону, а не просунутися вглиб регіону.

Свої висновки вони пояснюють тим, що 13 травня “російські війська продовжували здійснювати тактично значущі просування на північ і північний схід від Харкова”.

Ситуація на Харківському напрямку: оцінка ISW

– Відносно швидкі темпи просування російських військ у Вовчанську та повідомлення про знищення ними кількох мостів через ключові водні артерії в межах населеного пункту свідчать про те, що російські війська надають перевагу створенню “буферної зони”, а не більш глибокому проникненню, як це передбачалося раніше за оцінками ISW, – зауважують аналітики.

Зараз дивляться

Водночас в ISW кажуть, що не фіксували підтверджень того, що окупаційні війська переправилися на південний (лівий) берег річки Вовча у Вовчанську чи його найближчих околицях.

– Незрозуміло, чому російські війська націлилися саме на мости, які їм потрібні для переходу і забезпечення стабільної логістики через річку Вовча для наступальних операцій вглиб північної Харківської області, тому ці удари свідчать про те, що російські війська, можливо, надають перевагу негайному здобуттю перемоги в неукріпленому районі на півночі України, – припускають аналітики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-14 07:18:25