Україна і світ

УМПБД-30 СМ – що відомо про авіабомби, якими РФ обстріляла Мирноград 10 березня 2024

Уночі 10 березня російські війська обстріляли Мирноград Донецької області не керованими зенітними ракетами С-300, а планерувальними авіабомбами УМПБД-30 СМ.

Про це під час ефіру загальнонаціонального телемарафону Єдині новини повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Таврія Дмитро Лиховій.

За словами речника ОСУВ Таврія, інформацію про боєприпаси, якими вночі окупанти гатили по місту, уточнили в Нацполіції.

Зараз дивляться

Обстріл Мирнограда УМПБД-30 СМ: що відомо про ці авіабомби

Дмитро Лиховій наголошує: обстріл Мирнограда трьома одиницями УМПБД-30 СМ свідчить про новий етап розвитку російських КАБів та ФАБів (керованих та фугасних авіабомб, – Ред.).

Слід зауважити, що в основі старих фугасних авіабомб, які згодом росіяни перетворили на керовані авіаційні бомби, – модуль УМПК (планерування та корекції).

Наявність у назві авіабомб, які сьогодні армія РФ скинула на Мирноград, літери “Б”, свідчить про їхню баражувальну властивість.

– УМПБД-30 СМ – це покращена авіабомба, яка вже приходить на заміну оцим класичним старим ФАБам, перетвореним у КАБи, – констатує речник ОСУВ Таврія.

Ці авіабомби мають додаткові функції планерування й силові установки.

Тож, наголошує Дмитро Лиховій, українській протиповітряній обороні потрібно готуватися до нових викликів та задач у боротьбі з цими покращеними авіабомбами.

Крім того, обстріл Мирнограда 10 березня засвідчив, що авіабомби УМПБД-30 СМ не є прицільною зброєю, які РФ використовує для обстрілів житлових будинків.

Бомба, Донецька область

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-10 12:59:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин