Україна і світ

Укренерго повідомило, як вплинув обстріл 26 серпня на ситуацію зі світлом

Фото: Pexels

Поки складно спрогнозувати, чи вплинула сьогоднішня масована ракетна атака РФ на українську енергосистему у плані майбутніх відключень. Водночас плани щодо підготовки до зими доведеться коригувати.

Про це під час брифінгу заявив радник прем’єр-міністра та член Наглядової ради Укренерго Юрій Бойко.

Ситуація в енергосистемі після обстрілу 26 серпня

— Поки що важко сказати, наскільки ця атака вплине на плани з відновлення енергосистеми і на можливість без обмежень постачати електрику нашим споживачам у вересні-жовтні, але думаю, що до кінця дня ми розумітимемо ситуацію, і оперативно буде відкориговано зусилля з енергозабезпечення, – заявив Бойко.

За його словами, за відсутності обстрілів, до кінця жовтня не планувались великі обмеження або ж загалом відключення. Він пояснив, що в цей період очікувалось мінімальне навантаження на енергосистему.

Зараз дивляться

— Цілком очевидно, що за результатами атаки необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми, зміни, які, безумовно, будуть носити знак мінус, і відповідно скоригувати плани з підготовки до зими, – додав він.

Масований обстріл 26 серпня

Армія РФ у понеділок, 26 серпня, завдала масованої комбінованої атаки проти України. 

Унаслідок російської атаки постраждали 15 областей. Є поранені та загиблі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ціллю російських терористів знову стала енергетична інфраструктура. На жаль, є пошкодження в низці регіонів. Укренерго застосувало екстрені відключення електроенергії, щоби стабілізувати систему.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-26 17:36:41