Україна і світ

Удари по Керченській поромній переправі: як позначиться на фронті

Керченська поромна переправа, по якій було завдано ударів в ніч на 30 травня, була основна логістична гілка для забезпечення угрупування, яке знаходиться у Криму і відповідно сил, які перебувають на півдні України.

Про це в етері Еспресо сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук.

– Ми про це в принципі неодноразово казали, що в Криму і надалі будуть відбуватися подібні ситуації з тими об’єктами, які є частиною військової інфраструктури, логістики. Так, минулий тиждень в цьому сенсі був насичений подіями й переправа є одним з таких ключових моментів, найцікавіших насправді моментів, пов’язаних зі спроможностями нашого ворога у тому напрямку.

Тому що воно все взаємопов’язано, сьогодні десь там вибухнуло, а завтра ускладнений підвоз, наприклад, палива на позиції ворога. Та сама переправа – це фактично була основна логістична гілка для забезпечення угрупування, яке знаходиться в Криму і відповідно угрупування, яке знаходиться на півдні нашої країни, – розповів Плетенчук.

За його словами, йдеться загалом про Таврійський напрямок.

Зараз дивляться

– Раніше це не дуже афішувалося, ця інформація, але достатньо часто від експертів можна було почути питання: так, а як вони (окупанти, – Ред.) все ж таки щось туди доставляють? – Тому що міст (Кримський міст, – Ред.), як ми казали, фактично не забезпечував логістику, адже залізниця не вивозила важкоброньовану техніку й вони не ризикували навантажували так конструкцію мосту.

Суходолом залізниця недобудована, про яку дуже багато вони розповідають, і відповідно залишалася лише морська логістика, причому військово-морська логістика так само вже не працювала через те, що вихід в море великих десантних кораблів закінчувався для них, ви самі знаєте як, дуже сумно. Тому вони використовували пороми для того, щоб перевозити й живу силу, й важку техніку, й залізничні вагони, тому це було єдине правильне рішення – цю логістику так само обірвати, – зазначив військовий.

Як наголосив Плетенчук, наслідки на полі бою будуть відчутні не одразу:

– Згодом, звісно, коли будуть виснажені ті запаси, які вже є в Криму – це має позначитися і на лінії бойового зіткнення.

Удари по Керченській поромній переправі

30 травня Сили оборони завдали ракетного удару по поромній переправі в тимчасово окупованій Керчі. У Генштабі повідомили, що це важлива подія, оскільки поромна переправа активно використовувалася РФ для забезпечення угруповання військ у тимчасово окупованому Криму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-02 13:09:11