Україна і світ

У ЗСУ назвали пріоритет Росії у війні з Україною

Пріоритетом Росії залишається утримання позицій на сході України, а також сухопутного коридору до Криму.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов.

– Пріоритетом РФ залишається утримання позицій в Донецькій та Луганській областях, а також сухопутного коридору до окупованої території Криму, – сказав він.

За його словами, ворог продовжує вести повномасштабну збройну агресію на території України і готує нові сили для поповнення свого війська.

– На базі військових частин, вищих військових навчальних закладів, навчальних центрів, з’єднань країни-агресора триває підготовка мобілізованого особового складу. Ворог продовжує переміщувати особивий склад, озброєння та військову техніку до районів ведення бойових дій для комплектування нових підрозділів, а також для тих підрозділів, які зазнали втрат. Поповнює запаси боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, – каже Громов.

За його інформацією, протягом тижня військово-транспортна авіація РФ виконувала завдання щодо переміщення особового складу, озбороєння, військової техніки, запасів матеріально-технічних засобів.

Водночас противник не залишив думки атакувати об’єкти цивільної інфраструктури на території України.

– Зберігається загроза завдання противником найближчим часом ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури та військових об’єктах, – наголосив Громов.

Він також повідомив про можливі провокації Росії на кордоні найближчим часом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Громов додав, що ворог продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей РФ угруповування військ “для ведення демонстраційних дій”.

– Ми очікуємо, що противник в подальшому буде зберігати військову присутність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки в райони ведення активних бойових дій; противник продовжить артилерійські та ракетні обстріли населених пунктів з території РФ, не виключено, що буде здійснювати збройні провокації з порушенням державного кордону, – додав він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-01 16:54:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин