Україна і світ

У Силах оборони спростували інформацію західних ЗМІ про «сотні» полонених в Авдіївці

Інформацію американського видання про те, що від 850 до 1000 українських вояків потрапили в полон, у Збройних Силах України вважають поширенням російського пропагандистського наративу.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

«Так, полонені є, але їх чисельність обчислюється в жодному випадку не сотнями», — запевнив Дмитро Лиховій.

За його словами, публікація в The New York Times неприємно вразила українських військових, оскільки виданню надавався обґрунтований коментар з приводу втрат в Авдіївці.

«Здавалося, що все логічно має стати на свої місця, але, на жаль, не знаю свідомо, чи мимохіть автори The New York Times поширили інформацію без жодного обґрунтування», — сказав Дмитро Лиховій.

На його думку, розповіді про сотні українських полонених в Авдіївці, то продовження росією агресії, тільки тепер до гарматного м’яса, бомб і снарядів додалися ще й банальні фейки.

«Всі заяви російської пропаганди щодо сотень і тисяч полонених є повною дезінформацією, яка нічим не підтверджена», — заявив Дмитро Лиховій.

Він запропонував порівняти вихід з «Азовсталі» у 2022-му році, коли сотні бійців, що здавалися у полон, були зняті на відео та продемонстровані російською пропагандою. У випадку Авдіївки нічого подібного не було.

Зазначимо, що 20 лютого видання The New York Times опублікувало матеріал про те, що «сотні» українських військовослужбовців могли бути захоплені в полон окупантів або зникли безвісти під час відступу з Авдіївки.

Журналісти послалися на інформацію «двох солдатів, які знають про відступ» і які озвучили їм свої цифри – нібито від 850 до 1000 захисників потрапили в полон або вважаються зниклими безвісти. У статті також вказується, що неназвані «західні офіційні особи» вважають цей діапазон «точним».

Раніше у Силах оборони повідомили, що за чотири місяці активної фази Авдіївської оборонної операції російська армія втратила 47 186 військовослужбовців і сотні одиниць танків та бронетехніки.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, 17 лютого командувач ОСУВ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що відповідно до розпорядження Главкома, ЗСУ вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-21 16:04:03