Україна і світ

У Силах оборони розповіли про величезні втрати росіян за три місяці наступу на Часів Яр

Часів Яр

За три місяці наступальних дій на Східному напрямку російська армія втратила орієнтовно 82 тисячі солдатів. 

Про це в етері телемарафону «Єдині новини» 7 липня розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин.

Так, ведуча запитала, чи відповідає реальності інформація видання Forbes про те, що росіяни втратили в битві за Часів Яр 99 тисяч осіб — вбитими та пораненими, і наскільки ця цифра близька до реальності. 

«Цифра близька до реальності в тому плані, що міжнародні експерти та аналітики мали на увазі (число втрат — Ред.) за час активних бойових дій, за три місяці, по всій лінії бойового зіткнення. Така цифра може бути. На нашому напрямку — я спеціально підрахував — втрати ворога у квітні склали понад 24 тисячі, за травень — майже 26 тисяч. І за червень — майже 32 тисячі. Тобто, загальна цифра за три місяці наступальних дій в районі як і Часового Яру, так і по всій лінії Східного напрямку становить 82 тисячі окупантів. Але ще є інші напрямки — цифра може дійде й до 90 тисяч», — розповів Назар Волошин. 

Водночас речник підкреслив, що цифра втрат ворога за весь час «активної ворожої часовоярської операції» по знищенню мікрорайону «Канал» становить до 5 тисяч знищеного особового російського складу. 

«Їх поховано в тих посадках, вони вже не повернуться додому», — резюмував Волошин. 

Як повідомляла АрміяInform, на ранок 7 липня по Часовому Яру на Донеччині було зафіксовано понад 280 обстрілів з різних видів озброєння, основна частина обстрілів прийшлася на південну частину міста.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-07 11:19:42