Україна і світ

У Силах оборони не виключили «букетів бавовни» в Криму і розповіли, чи готує рф нові масовані удари

Військові рф можуть готувати масовану атаку по Україні до річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого, але не виключена зміна цих планів.

Про це в ефірі телемарафону розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України полковник Наталія Гуменюк, повідомляє АрміяInform.

«Виключати цього не можна, але аналітика свідчить, що не обов’язково це буде прив’язано до конкретної дати. Ми не раз спостерігали за час вторгнення, що ворог свою аналітику ворог намагається створити ефект певної несподіванки», — пояснила Наталія Гуменюк.

Вона навела приклади російських атак напередодні Великодня, хоча були попередження, що це може статися у день свята. Також були атаки після значущих дат.

Наталія Гуменюк зазначили, що ворог досі має достатньо засобів повітряного нападу, але потребує певного часу для підготовки масових атак.

За словами речниці, в тимчасово окупованому Криму підвищеної активності в не спостерігається, але ворог щоденно веде роботу із захисту своїх військових об’єктів.

Вона зазначила, що Сили оборони добре обізнані з розташуванням основних позицій ворога і у російській армії це розуміють тому відбувається постійна робота з передислокації.

«Для них дуже болюче питання щодо забезпечення захисту. Система ППО пошкоджена і потребує переформатування. Якісь букетики бавовни до якоїсь дати певно що будуть», — додала Наталія Гуменюк.

Як повідомяла АрміяInform, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що російська ракета 3М22 «Циркон» використовувалася під час атаки по Києву 7 лютого 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Внаслідок обстрілу рф 7 лютого у Києві загинули 4 людини і 38 були поранені. Під час масованої атаки по Україні сили ППО тоді знищили 44 із 64 повітряних цілей.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-02-13 08:22:53