Україна і світ

У Москві підірвали авто офіцера Міноборони РФ, йому відірвало ступні: що відомо

На півночі Москви вранці 24 липня підірвали автомобіль нібито заступника начальника передавального радіоцентру 89 центру супутникового зв’язку ЗС РФ Андрія Торгашова.

Що відомо про підрив авто офіцера Міноборони РФ

За даними російських ЗМІ, вибух прогримів на парковці на вулиці Синявинській у Москві біля будинку Торгашова, коли він разом із дружиною сідав у свою Toyota Land Cruiser. Пошкоджено ще п’ять автомобілів, що стояли поруч.

З посиланням на МВС вони також уточнюють, що причиною вибуху стала детонація вибухового пристрою, встановленого в ньому.

Зараз дивляться

Очевидці стверджують, що Торгашову відірвало ступні, у його дружини – осколкові поранення.

Постраждалих ще до прибуття швидкої допомоги перехожі витягли з машини і надали першу допомогу. Обоє зараз у реанімації у тяжкому стані.

Слідчий комітет РФ кваліфікував справу як замах на вбивство.

Розглядають кілька версій: диверсія українських спецслужб, побутовий конфлікт і можливий бізнес сім’ї офіцера.

Деякі російські медіа з посиланням на джерела повідомляють, що постраждалий унаслідок підриву авто – офіцер Міноборони, який раніше служив у ГРУ і відповідав у своїй частині за засоби зв’язку. І називають його ім’я – Андрій Торгашов.

Однак дружина Андрія Торгашова вже спростувала інформацію ЗМІ, що її чоловік постраждав під час підриву Toyota Land Cruiser на півночі Москви.

В інтерв’ю телеканалу 360, підконтрольному Кремлю, вона заявила, що з її чоловіком усе гаразд, а в авто, що вибухнуло, була інша людина.

На відео з камер відеоспостереження потрапив момент вибуху машини заступника начальника передавального радіоцентру 89 центру супутникового зв’язку ЗС РФ Андрія Торгашова.

ЗМІ також показали на відео момент закладання вибухівки в машину офіцера Міноборони РФ. На цих кадрах молодий чоловік у світлій толстовці підійшов до Toyota Land Cruiser і встановив вибухівку на днище в районі сидіння водія.

Фото: 360

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 11:45:08