Україна і світ

У Міноборони відкрилась виставка «Війна очима художника»

Сьогодні у Києві для особового складу підрозділів Міноборони розпочала роботу виставка художника Володимира Реброва «Війна очима художника».

Захід проводиться з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.

Картини, представлені на виставці, є ілюстрацією щоденної боротьби українського народу за своє майбутнє.

Роботи написані автором після початку повномасштабної агресії рф проти України. Особливістю картин Володимира Реброва є те, що деякі з них вже знайшли своє відображення на нарукавних емблемах воїнів Сил оборони.

На сьогодні творчий доробок майстра, який не має художньої освіти, складається з понад 400 графічних робіт. Малюнки автора виконані простим олівцем із додаванням жовто-блакитних кольорів.

«Частина представлених робіт є доволі символічними: це історичні образи козаків, боротьба сьогодення українських захисників та захисниць, і образ України-Матері яка потерпає від російської агресії. Восени ми плануємо організувати ще більшу виставку вже у Будинку офіцерів, куди хочемо запросити багатьох художників, щоб відвідувачі могли ознайомитись з іншими творами мистецтва на військову тематику», — повідомила головний спеціаліст Управління гуманітарного забезпечення Міноборони Оксана Ганкевич.

Вона додала, що відвідувачі виставки звертаються до автора за допомогою у розробці нарукавного знаку для їхнього підрозділу.   

Виставка триватиме до 30 серпня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото Віталія Павленка, АрміяInform

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-29 14:27:07