Суспільне мовлення

У Львові запрацює регіональний центр з питань поводження з військовополоненими

Наступного тижня у Львові відкриють Західний регіональний центр Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Сьогодні, 10 березня, відбулася установча нарада.

У регіональному центрі надаватимуть усі необхідні послуги, щоб допомогти родинам військових, які потрапили в полон чи зникли безвісти.

“У громадській приймальні консультуватимуть щодо юридичних та процедурних питань, державних соціальних зобов’язань, які гарантують, коли воїн потрапляє у полон. Щодня контактуватимуть із людьми, чиї рідні перебувають в полоні чи зникли безвісти”, — каже Максим Козицький.

Центр очолить Анна Кузюта – керівниця Офісу підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей. Це буде четвертий такий центр в Україні.

Раніше, за словами Максима Козицького, завдяки роботі Координаційного штабу, якому підпорядковуватиметься регіональний центр у Львові, вдалось повернути додому близько 2 тисяч полонених жителів України.

Координаційний штаб — це єдиний уповноважений орган в Україні, який займається питаннями військовополонених.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо

  • У червні 2022 року запрацював Офіс підтримки військовослужбовців та членів їхніх сімей.
  • Працює Офіс у Львові на вулиці Коперника, 17 (Палац мистецтв, 2 поверх). Графік роботи: з 10.00 по 18.00 (у робочі дні). Номер телефону гарячої лінії: +38 068 260 68 15 (цілодобово).


Джерело: Суспільне мовлення України