Суспільне мовлення

У Львові заборонили лівий поворот з вулиці Шевченка на вулицю Ярослава Мудрого

У Львові управління патрульної поліції погодило схему організації дорожнього руху, яка передбачає заборону лівого повороту з вул. Шевченка на вул. Ярослава Мудрого. Про це повідомили в ЛКП “Львівавтодор”.

Впродовж дня встановлять відповідні дорожні знаки, а з 00:00 год 24 червня нова схема організації руху на вулиці Шевченка вступить у дію. Впродовж 23 червня змінять необхідні дорожні знаки.

“Змінять два дорожні знаки 5.62 “Схема руху”. Один з них розміщуватиметься біля перехрестя вул. Шевченка – Клепарівська. На ньому зображено перший альтернативний маршрут об’їзду цього маневру: вул. Захисників України – вул. Городоцька – вул. Ярослава Мудрого. Інший знак “Схема руху” буде на вул. Шевченка, 42а, де вказано ще один альтернативний шлях об’їзду: вул. Шевченка – вул. Бортнянського – вул. Квітки-Основ’яненка – вул. Олени Степанівни – вул. Ярослава Мудрого”, — зазначили в ЛКП “Львівавтодор”.

Схема руху, заборонено лівий поворот з вулиці Шевченка на вулицю Ярослава Мудрого. Фото: ЛМР

Транспортні потоки по вул. Шевченка пропускатимуть в одній фазі руху.

“До центру рух прямо та ліворуч з середньої смуги руху, праворуч з крайньої правої, а також рух з центру прямо та праворуч”, — повідомили у відділі транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім цього, як зазначають у “Львівавтодорі”, рішення дозволяє збільшити дозвільний сигнал світлофора для потоку, який рухається з центру міста, а також збільшити дозвільний сигнал для руху з вулиці Ярослава Мудрого. Відтак очікують зменшення черг та транспортних затримок на перехресті.

Що відомо про реконструкцію вулиці Шевченка

  • У січні 2020 року розпочався капітальний ремонт вулиці Шевченка. Вартість робіт тоді мала становити 90 млн грн.
  • Перший етап ремонту закінчився облаштуванням квазі-кільця на перетині вулиць Левандівська, Залізнична та Шевченка. Другий етап реконструкції закінчився 30 грудня облаштуванням ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської
  • В червні 2021 року на ремонт закрили ділянку від вулиці Залізничної до вулиці Єрошенка.
  • У вересні того ж року на ремонт закрили ще одну ділянку вулиці Шевченка — від вулиці Єрошенка до вулиці Яцкова.
  • 12 вересня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — від вулиці Залізничної до Яцкова. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.
  • 16 червня 2022 року у Львові відкрили для руху транспорту частину вулиці Шевченка — ділянку від вулиці Залізничної до Юнаківа. Це близько 300 метрів шляху.
  • У березня 2023 року керівник “Львівавтодору” Микола Власюк повідомив Суспільному, що до кінця травня планують завершити ремонт вулиці Шевченка та запустити всі види транспорту, зокрема і трамвай.
  • 14 квітня 2023 року фахівці почали монтувати трамвайні плити та колії на останньому відрізку вулиці Шевченка — від вулиці Бортнянського до Ярослава Мудрого.
  • 25 травня на вулиці Шевченка стелили останній шар асфальту, а також облаштовували нову трамвайну контактну мережу.
  • 30 травня у Львові протестували рух трамваїв відремонтованою вулицею Шевченка. Наразі планують, що на трамвайному маршруті №7 буде працювати 10 трамваїв.


Джерело: Суспільне мовлення України