Львівський портал

У Львові дитина впала в кому після походу до стоматолога

У Львові 5-річний Велес впав у кому після того видалення молочних зубів у приватній стоматологічній клініці. Про це повідомив батько дитини Віктор Пашник.

Хлопчик перебуває в комі вже 21 день, адже медики констатували смерть мозку після невдалої операції з видалення молочних зубів.

За словами Віктора Пашника, 8 грудня його дружина повела сина у клініку ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent), аби видалити два молочні зуби. Працівники стоматологічного центру запропонували зробити це під загальною анестезією.

«За деякий час після початку операції дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади “швидкої”. До дружини вийшов медичний директор ТОВ “ОРІ ГРУП” і повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця. Його вдалося запустити, тож дитину переводять в реанімаційне відділення лікарні святого Миколая», – написав чоловік.

Вже в лікарні батькам, за їхніми словами, розповіли, що Велес ще у стоматології пережив клінічну смерть. А те, що медики надто довго проводили реанімаційні заходи, призвело до тяжкого стану дитини. Зрештою малюку констатували смерть мозку, його життя підтримують спеціальні апарати. Жодних шансів на життя, за словами Віктора Пашника, хлопчику не дають.

415000334 7236443156394506 4342782475974134128 n

Батьки написали заяву в поліцію, яка, як відзначив Віктор Пашник, відкрила кримінальне провадження. Зараз триває слідство.

«На жаль, за яскравими рекламними вивісками приватних стоматологічних центрів часом стоять байдужість керівництва, непрофесійність медичних працівників та небажання визнавати недбалість… Закликаємо всі органи влади не залишитись байдужими до нашої трагедії, бо за нашим випадком можуть бути інші. А ще застерігаємо батьків: будьте пильними, обираєте дуже прискіпливо лікарів», – підкреслив чоловік.

Журналісти вже намагались зв’язатись зі згаданою стоматологічною клінікою, але там відмовились від коментарів.

Нагадаємо, це вже не перший трагічний випадок зі стоматологією, який стався в Україні останнім часом. У листопаді однорічний хлопчик помер після походу до стоматолога.

Дитині лікували карієс під загальним наркозом в одній з комунальник клінік. Правоохоронці встановили, що пі час процедури у дитини раптом впав кров’яний тиск. Хоч малюка й забрали в реанімацію, врятувати його не вдалося.

Судмедекспертиза встановила попередню причину смерті – гостра легенево-серцева недостатність.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2023-12-29 18:42:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин