Україна і світ

У Лондоні поставили інсталяцію, присвячену пам’яті загиблих українських спортсменів

У Лондоні на Парламентській площі презентували інсталяцію для вшанування пам’яті про українських спортсменів, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Вшанування пам’яті українських спортсменів

За інформацією Посольства України у Великій Британії, з лютого 2022 внаслідок російської агресії загинули життя тисячі невинних українців, серед яких – 487 спортсменів.

– Понад 4 тис. спортсменів досі активно захищають свою країну, – йдеться у повідомленні.

Відкриття відбулося 24 липня за участі українських спортсменів, Державного Міністра з Питань Європи Стівена Дауті, Форін Офісу, Послів і Посольств Німеччини, США та Франції, Асоціації українців у Великій Британії.

Зараз дивляться

Як зазначають у посольстві, інсталяція зображає цифру 487, хоча реальна кількість жертв може бути ще більшою.

Навколо інсталяції розташоване спортивне обладнання. Воно символізує види спорту, якими займалися, зокрема, загиблі атлети, щоб нагадати про руйнівні наслідки повномасштабної війни в Україні.

Цьогоріч на Олімпійських іграх Україну представлятимуть лише 140 спортсменів. Це є найменшою кількістю за всю історію літніх Олімпіад для України.

У посольстві наголошують, що інсталяція є потужним нагадуванням про величезні втрати, які несе Україна через російську війну, та символом шани до тих, хто віддав своє життя заради майбутнього держави.


Фото: Посольство України у Великій Британії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-24 23:07:04