Україна і світ

У Білому домі спростували черговий фейк РФ про знищення HIMARS в Україні

У США немає підтвердження інформації з Москви про те, що російські військові знищили артилерійську систему HIMARS в Україні, заявив на брифінгу представник Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі.

– Я бачив заяви Росії про те, що вони вразили систему HIMARS, і у відповідь на це у нас немає інформації, що підтверджує це повідомлення, – сказав він.

Кірбі нагадав, що РФ не вперше заявляє про знищення HIMARS, припускаючи, що це частина інформаційної кампанії Володимира Путіна, яка зображує напад Росії на Україну як “оборонну військову операцію”.

– Давайте будемо абсолютно відвертими. Це війна Росії проти України. І Путін може стверджувати скільки завгодно, що це якась боротьба проти Заходу, що це екзистенційно важливо для його безпеки, що це США проти Росії, що це НАТО проти Росії – ми всі знаємо, що це абсолютна нісенітниця, – сказав Кірбі.

Він також запевнив, що США й надалі надаватимуть Україні системи, які їм необхідні для самозахисту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністерство оборони РФ у вівторок, 3 січня, повідомило у звіті, що знищили “дві пускові рампи для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS американського виробництва”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 14:34:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин