Україна і світ

Toyota навчила ШІ дрифтити на авто

Компанія Toyota навчила штучний інтелект кидати авто в занос. Виробник показав, як два спорткари в тандемі влаштували дрифт на порожній локації, і це допоможе підвищити безпеку на дорогах.

Toyota навчила ШІ влаштовувати дрифт на авто

Так, розробкою займався дослідницький інститут Toyota. Компанія випустила відео, на якому автомобілі дрифтять без допомоги гонщиків усередині, хоч і водії мали змогу в будь-який момент взяти контроль на себе.

Зараз дивляться

Віцепрезидент інституту Авінаш Балачандран заявив, що автономний дрифт є важливою віхою, і наближає до реалізації передових систем безпеки в майбутніх авто.

Очільник дослідження і професор Кріс Гердес заявив, що водіння в дрифті дуже нагадує за фізикою поведінку авто на снігу або льоду.

У теорії, технологія може спрацювати, коли водій втрачає контроль над авто і транспорт не має зчеплення з дорогою.

Система може розв’язувати та перевирішувати проблему до 50 разів на секунду, щоб визначити, як найкраще крутити кермо та працювати газом чи гальмом у ситуації.

Автомобілі GR Supra на відео були поліпшені для управління ШІ кермом, газом і гальмом. До речі, між собою вони спілкувалися за допомогою Wi-Fi.

І поки одні компанії покращують функціонал своїх машин, інші – працюють над їхнім зовнішнім виглядом. Наприклад, Audi прибере фейкові вихлопні труби із заднього бампера своїх авто. Як виявилося, фанати компанії не оцінили таке дизайнерське рішення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 19:08:07