Україна і світ

Святкуємо разом: що покажуть Єдині новини у День Незалежності України


До Дня Незалежності України, який ми відзначаємо 24 серпня, команда телемарафону Єдині Новини готує святковий ефір. На глядачів чекають ексклюзиви, включення та спецпроєкт з ведучими усіх мовників марафону під назвою Єдині. Незалежні.

Святковий ефір від Єдиних новин – ранок

Відзначати розпочнемо о 7 ранку 24 серпня разом з телеканалом 1+1 та програмою Ранок Марафон з ведучими Валентиною Хамайко, Олександром Поповим, Єгором Гордєєвим, Нелею Шовкопляс та Святославом Гринчуком.

–  Основою слоту буде зібрання у Витачеві (невелике село на Київщині – Ред.), де будемо накривати святковий стіл Незалежності й говорити, що треба формувати не лише традицію, а й визначатися зі стравами та створювати нові смакові символи, – розповіли у команді Ранок Марафон.

Ключовою стравою святкування стане Пиріг Незалежності. Громадськість запропонувала відтворити або ж започаткувати гастрономічну традицію до одного з найголовніших державних свят. Згідно з ідеєю, кожна українська родина має готувати улюблений пиріг до знакової дати.

Зараз дивляться

Локацію обрали невипадково, саме у Витачеві на торішній День Незалежності висадили перше дерево в межах проєкту Гай дитячих снів. Він вшановує памʼять усіх дітей, що загинули через війну.

Спеціальні кореспонденти побувають у містечку Макарів. Там також росте 300 райських яблунь Гаю, й організатори ініціативи висадять дерева памʼяті наживо.

Святковий ефір від Єдиних новин – день

До ведучої ТСН. Тиждень Алли Мазур завітає міністр енергетики Герман Галущенко. Заплановані включення з різних міст за участю ведучих Соломії Вітвіцької, Наталії Мосейчук, Марічки Падалко, Людмили Барбір, Руслана Сенічкіна, Євгена Плінського, Максима Сухенка та Руслана Шаріпова.

Наталія Мосейчук розповість історію вчителя та вчительки, які вирішили стати до зброї. Марічка Падалко у Києві зустрінеться з українськими олімпійцями.

Ведучі Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін та Людмила Барбір спілкуватимуться з пасажирами на столичному вокзалі. Головні новини Дня Незалежності повідомить ведуча Наталія Островська.

Глядачі також побачать музичні номери. Зокрема, від проєкту МУР. Їхній історичний альбом-мюзикл про поетів Розстріляного відродження став сенсацією в Україні. Для українців заспівають і бронзові призерки Євробачення 2024 Jerry Heil та Alyona Alyona.

З третьої години дня тематичний ефір марафону під назвою Сила нації підхопить телеканал Рада. У центрі уваги – український народ, який незламно протистоїть російській агресії.

– Україна сильна, і головна наша сила – це люди. Військові, медики, науковці, спортсмени, бізнесмени, культурні діячі – ми розкажемо історії й покажемо тих, ким пишається нація, – наголосили в команді Ради.

У виїзній студії на майдані Незалежності ведучі Назар Довгий та Ганна Гомонай поговорять з українськими героями, які наближають перемогу та роблять все, щоби Україна звучала у світі – це військові, медики, спортсмени.

Святковий ефір від Єдиних новин – вечір

На іншому майданчику з Вадимом Колодійчуком, Тетяною Гончаровою та Максимом Зборовським глядачі побачать представників надійного тилу – бізнесменів, вчителів, науковців, артистів. Заплановано ексклюзивні інтерв’ю з поважним іноземним гостем та українськими високопосадовцями.

Ввечері у Підсумкових новинах зі Світланою Усенко покажуть історії простих людей, кожен з яких щодня долає виклики війни та попри втрати знаходить сили робити все заради перемоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після цього на глядачів чекає прем’єра документального фільму Західний напрямок, присвячений давнім прагненням українців рухатися до Європи.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 10:00:33