Україна і світ

Світоліна стартувала з вольової перемоги на Ролан Гаррос

Перша ракетка України Еліна Світоліна стартувала на Ролан Гаррос із вольової перемоги над колишньою першою ракеткою світу Кароліною Плішковою із Чехії.

Для виходу до наступного раунду змагань українці знадобилося три сети – 3:6, 6:4, 6:2.

Тенісистки провели на корті 1 годину та 58 хвилин, за які Еліна тричі подала навиліт та припустилася двох подвійних помилок. У Плішкової три ейси та п’ять подвійних помилок.

Роллан Гаррос: як минула гра Світоліна – Плішкова

У першому сеті чешка повела у рахунку 3:1. Згодом Еліні вдалося скоротити відрив до одного гейму за 3:4, але Кароліна оформила брейк та реалізувала перший же сет-пойнт.

У другому сеті на корті розгорталася рівна боротьба. Ключовим у зустрічі став десятий гейм на подачі Плішкової, який вдалося взяти Світоліній і таким чином встановити паритет у зустрічі за сетами.

На старті вирішальної партії Світоліна зробила брейк та повела 2:0. За рахунку 4:2 українка не дозволила суперниці скоротити відставання та довела гру до перемоги, взявши дві поспіль подачі Кароліни.

Наступною суперницею українски стане переможниця протистояння француженок Фіони Ферро та Діан Паррі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ще одна українка Ангеліна Калініна завершила виступи вже у першому колі. Вона виграла перший сет проти колумбійки Каміли Осоріо, але тай-брейку дозволила суперниці виграти другий. У вирішальній партії Ангеліна брала медичний таймаут, а потім знялася з матчу за рахунку 1:4 на користь Каміли.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-27 21:18:45