Україна і світ

Світло для мільйонів українців: США передали Україні 18 автотрансформаторів

Сполучені Штати надали Україні 18 автотрансформаторів, яке має забезпечити світло для мільйонів українців.

Про це повідомили в пресслужбі НЕК Укренерго, реагуючи на допис посла США в Україні Бріджет Брінк, зроблений 1 серпня у X (колишній Twitter).

Автотрансформатори для Украъни від США

Очільниця американської дипмісії в Києві повідомила, що за програмою USAID до України надійшли 18 автотрансформаторів та інше обладнання, яке допоможе підтримувати українську енергосистему.

Зараз дивляться

– В той час, як Росія холоднокровно намагається знищити енергомережу України, ми налаштовані її відновити. Пишаюся тим, що USAID закупив 18 автотрансформаторів, і це ще не все. Такі дії допоможуть зберегти енергомережу України, попри атаки Росії, і забезпечать електроенергією 38 мільйонів українців, – повідомила Бріджет Брінк.

Своєю чергою в Укренерго заявили, що частина з цього обладнання “вже працює на об’єктах Укренерго, забезпечуючи електроенергією домівки мільйонів українців“.

– В умовах збройної агресії Росії можливість замінити  пошкоджене ракетами та дронами обладнання на нове є найважливішим, після ППО, засобом захисту енергетичної безпеки України, – пояснили в енергокомпанії.

В компанії уточнили, що йдеться саме про доставку 18 високовольтних автотрансформаторів для магістральної мережі Укренерго.

– Нові автотрансформатори є частиною великого спільного проекту USAID та НЕК Укренерго із відновлення об’єктів української енергетики після ударів росіян. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення USAID передали НЕК Укренерго обладнання та засобів індивідуального захисту на суму понад $80 млн, – йдеться у повідомленні.

Довідково. USAID, або ж Агентство США з міжнародного розвитку, є незалежним американським агентством федерального уряду, яке відповідає за невійськову допомогу США іншим країнам.

Фото: Ambassador Bridget A. Brink

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 18:52:06