Україна і світ

Спроба занурити українців у темряву: Байден засудив масовану атаку РФ на Україну

Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден рішуче засудив масовану атаку РФ на українські міста та енергоінфраструктуру 26 серпня й запевнив, що США продовжать надавати підтримку Україні. 

Про це йдеться у заяві Байдена на сайті Білого дому. 

Джо Байден засудив масований удар РФ по Україні 

У своїй заяві президент США нагадав, що 26 серпня Росія запустила чергову хвилю ракет і безпілотників по українських містах та енергетичній інфраструктурі, що призвело до загибелі мирних жителів та руйнування об’єктів енергетичної інфраструктури.

Зараз дивляться

– Я рішуче засуджую війну Росії проти України та її спроби занурити український народ у темряву, – сказав Байден. 

Також він наголосив, що Росія ніколи не досягне успіху в Україні, а дух українського народу ніколи не буде зламаний. 

Президент Байден зазначив, що Сполучені Штати продовжуватимуть очолювати коаліцію з понад 50 країн на підтримку України. Ця коаліція надає Україні критично необхідне військове обладнання, зокрема й системи протиповітряної оборони. 

– Як я оголосив на саміті НАТО в липні, Сполучені Штати і наші союзники надали Україні обладнання для п’яти додаткових стратегічних систем протиповітряної оборони, і я змінив пріоритети американського експорту засобів протиповітряної оборони, щоб вони в першу чергу надходили до України, – сказав Байден. 

А також додав, що Сполучені Штати нарощують постачання енергетичного обладнання в Україну для ремонту її систем та посилення стійкості української енергосистеми. 

– Як я сказав президенту Зеленському 23 серпня, підтримка України з боку США є непохитною. Сполучені Штати будуть стояти з народом України, доки він не переможе, – наголосив Джо Байден.

Нагадаємо, що раніше у Білому домі назвали черговий масований обстріл Росією території України “класичним кроком Путіна” та наголосили, що Сполучені Штати зосереджені на забезпеченні України надійними засобами протиповітряної оборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Білий дім

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-27 08:53:00